• 100% natuurlijk
 • Geen microplastics
 • Niet op dieren getest
 • Gratis verzending vanaf €75,-
 • Lorem ipsum

Mijn naam is Yvonne Tel, oprichtster van NACOY.

Mijn liefde voor de natuur, liefde voor de huid, liefde voor duurzaamheid en een zwak voor mooie dingen zorgden ervoor dat ik in 2021 NACOY opgericht heb. 

Zoektocht 

Al meer dan 25 jaar werk ik in de beautyindustrie en 'ingrediënts' is 'my middle name'. Bij het bestuderen van werkstoffen die je huid kunnen verbeteren kwam ik steeds meer ingrediënten tegen die op korte termijn je huid kunnen verbeteren maar ontzettend schadelijk zijn op de lange termijn of voor het milieu. Ook vond ik toevoegingen die puur plastic bleken te zijn. Na onderzoek kwam ik erachter dat er genoeg natuurlijke substituten waren, maar deze waren óf duurder, óf hadden invloed op de houdbaarheid van het product. Niet interessant dus voor de massa industrie. Een product moet namelijk jaren houdbaar zijn voor zowel in de magazijnen als in jouw badkamerkastje (ik vind van niet hoor, geef mij maar vers...). Tijdens mijn zoektocht naar natuurlijke huidverzorging kwam ik vaak bij merken uit die je lieten geloven natuurlijk te zijn maar ondertussen bomvol micro-plastics zitten. Merken die graag een graantje meepikken van de groene evolutie die nu gaande is. Een paar plantjes verwerken in een crème maakt een product nog niet natuurlijk en geen producten van bijen gebruiken maakt je crème inderdaad vegan maar de plastics die er inzitten zijn echt niet 'vriendelijk' voor de vissen in de zee.

Ook ik werd misleid door termen als 'clean', merken die woorden gebruiken als 'sans' en 'pure' en verpakkingen gebruiken in de kleuren bruin, groen en liefst van gerecycled plastic of karton. 
De inhoud echter, zaten bomvol gif. Stoffen die hormoonverstorend zijn en het milieu belasten.

Dus ik zat uren achter mijn laptop met mijn ingrediëntenboek en de app 'beat the microbead' in de aanslag om elk product uit te pluizen. Van veel merken is inderdaad een gedeelte van hun assortiment schoon. Afhankelijk wat hun visie is, kan ik dan besluiten om toch dát gedeelte op te nemen in het assortiment. Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd.

NACOY is dus een shop waar je cosmetica en huidverzorging kunt vinden die geen micro-plastics bevatten. Daarnaast zijn de producten mega-effectief, want de producten kunnen dan wel schoon zijn, ze moeten ook wat doen! En dat was juist de uitdaging! Schoon en effectief! Een simpele formule van kokosvet en sheabutter is dan wel een gezonde crème, maar of deze ook daadwerkelijk je huid verbetert? 

Je kunt je voorstellen dat deze zoektocht meer dan 2 jaar duurde, maar ook dat mijn badkamer nu volstaat met allerlei flesjes en potjes. 

Maar ik geloof erin dat de natuur ons alles te bieden heeft.

NACOY is ook een shop waar je producten vindt voor schoonheid en gezondheid 'van binnenuit' met een hoge dosering en wetenschappelijke onderbouwing. En vanzelfsprekend van natuurlijke, duurzame bronnen gemaakt.

Het assortiment zal zich uitbreiden met duurzame, schone producten voor je huid, lichaam en voor je huis waar mijn hart een sprongetje van maakt en waar de ontwerpers ervan een zelfde mooiere, eerlijkere, en schonere wereld nastreven als ik.

Wat doen we zelf aan duurzaamheid?

Natuurlijk kiezen we voor merken die sustainable zijn en ook op die manier werken. Volledig of waar kan. We kiezen voor bedrijven die investeren in ons milieu maar ook in mensen. Onze verpakkingen zijn uit gerecycled materiaal of zijn te recyclen. Daarnaast rijden we met een elektrische scooter en auto of gaan we lekker te voet of met de fiets. Ons pand ligt vol met zonnepanelen en we maken alles schoon met schoonmaakmiddelen die we óf zelf maken of die biologisch afbreekbaar zijn (waar mogelijk). Heb je vragen over producten? Of vind je dat jouw merk hier ook thuishoort? Neem dan gerust contact met ons op, dat vinden we super!

Over mij

 • Liefde van Walter, mama van Thomas & Lucas en vrouwtje van Bickel & Harry
 • Houd niet van TV kijken
 • Schoenenfreak. Ik heb een kamer voor alleen mijn schoenen (vraag me niet ze te tellen...)
 • Draait elke verpakking om, cosmetica of voeding, om naar de ingrediënten te kijken
 • Houd van gezond eten, maar wel te veel en te vaak
 • Houd van mensen, maar wel van het soort dat handelt vanuit kracht en niet vanuit macht
 • Kan niet uitslapen
 • Leest het liefst boeken over psychologie (alles waar je wijzer van wordt)
 • Houd erg van krijgen, maar nog veel meer van geven

 

Yvonne & team NACOY

XXX

 
Over micro-plastics is een hele discussie gaande. Wat is een micro-plastic en is elke 'poly' een plastic?
Ik ben geen chemicus, geen wetenschapper en oordeel niet.
Op deze site vind je enkel producten die 'groen' zijn volgens de 'beat the micro-bead' app. 
Als er andere inzichten komen zullen er producten toegevoegd worden met ingrediënten die voorheen misschien op de zwarte lijst stonden maar, met wetenschappelijk onderzoek aangetoond, geen invloed hebben op de gezondheid van ons, het milieu en het zee-leven.