Whatsapp ons

  • 100% natuurlijk
  • Geen microplastics
  • Niet op dieren getest
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Lorem ipsum

RTL Koffietijd

14 Apr 2022
door Yvonne Tel

Gelukkig!

Er is de laatste tijd veel aandacht voor microplastics in cosmetica. De media-aandacht en jullie keuze dwingt fabrikanten om hun producten te herformuleren. In sommige gevallen heel makkelijk, de keuze voor vloeibaar plastic was louter een lage-kosten-keuze, voor andere gevallen een hele uitdaging: microplastics zorgen voor zacht, glanzend haar, een mooie reflectie in je highlighter en optische rimpelvermindering in je anti-rimpel crème.
Maria Westerbos van De Plasticsoup Foundation kwam vertellen over de laatste bevindingen rondom microplastics in cosmetica. Want 9 op de 10 cosmetica producten uit de reguliere parfumerie, drogisterij en supermarkt bevat microplastics.

Bloed

Microplastics werden al teruggevonden in de longen en placenta maar uit een recente studie blijkt het zelfs in ons bloed te zitten.
Dit is vooral te danken aan de nano-plastics: vloeibaar plastic wat je vindt in cosmetica.
Die vloeibare plastics zijn vaak goedkoper dan een natuurlijk alternatief, maar ook stabieler en langer houdbaar. Daarnaast hebben ze eigenschappen die wij dus fijn vinden. Het voelt zacht, glad en smeert lekker. Dat het uiteindelijk desastreus is voor je lichaam bewijst de verdenken dat Alzheimer, Parkinson, ADHD en ADD ook hun oorsprong zouden kunnen vinden in microplastics in ons lichaam. In ieder geval wordt bij de fabricage van sommige PEG, dioxane gemaakt, een kankerverwekkende stof.

Aandacht

Alles wat je aandacht geeft groeit: dus ook het besef dat het echt anders moet. 
Ik ben dan ook super trots en blij dat NACOY al ruim een jaar bestaat en het aantal fans groeit.
Want ik wilde een webshop die écht microplastic vrij is. Daarom vind je van sommige merken niet alles: ze hebben helaas ook producten in hun assortiment die microplastics bevatten.
Jawel: ook de zogenaamde ‘schone’ merken gebruiken microplastics. Laat je dus niet foppen door een merknaam die schoon aandoet of een verpakking die er heel natuurlijk uitziet.

Bij NACOY is elk product gescand met de Beat the Microbead app en gronding onderzocht. Je kunt dus met een gerust hart shoppen.

Kijk vooral het item bij RTL Koffietijd eens terug. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »