Whatsapp ons

  • 100% natuurlijk
  • Geen microplastics
  • Niet op dieren getest
  • Gratis verzending vanaf €75,-
  • Lorem ipsum

Microplastics, zijn die nu echt zo schadelijk?

10 Mei 2021
door Yvonne Tel

Microplastics komen vaak in verzorgingsproducten en make-up voor, wat erg slecht is voor het milieu én voor jezelf. Maar wat zijn microplastics eigenlijk, waar zitten microplastics allemaal in en wat kan je er tegen doen?

Wat zijn microplastics?

Stukjes plastic belanden vaak in het milieu en hopen zich daar op. Stukjes plastic zijn niet afbreekbaar, maar vallen uiteen in steeds kleinere stukjes. Microplastics zijn alle kleine plasticdeeltjes kleiner dan een halve centimeter, vaak zó klein dat ze niet meer zichtbaar zijn voor het blote oog.

Waar zitten microplastics in?

Microplastic komt vaak terecht in oceanen en rivieren, in de lucht en in de grond. Maar ook verzorgingsproducten zitten bomvol micro-plastics. Bij microplastics denk je vast aan kleine plastic bolletjes die in een scrub zitten of in een schuurmiddel waar jij je wasbak mee schoonmaakt.  Maar microplastics zitten ook gewoon in je crème, shampoo of tandpasta. Daarnaast vind je microplastics in cosmetica ook in de vorm van vloeibare plastics.

Wat is Beat the Microbead?

Als sinds 2012 voert de Plastic Soup Foundation de campagne Beat the Microbead. Het doel van de campagne is het voorkomen dat microplastics uit verzorgingsproducten in het milieu en in onze leefomgeving terechtkomen. Daarom sporen ze producenten aan om microplastics uit hun producten te halen en vragen ze consumenten om geen producten met micorplastics meer te gebruiken. Maar hoe weet je nou in welke producten microplastics zitten? Hiervoor hebben ze de Beat the Microbead-app ontwikkelt, waar je makkelijk kan zien of een product plastic bevat.

Wat doet de microplastics app?

Plastic Soup Foundation brengt de gratis app Beat the Microbead uit, die met behulp van machine learning-software de ingrediëntenlijst op verpakkingen leest en meer dan 500 verschillende microplastics kan detecteren.

Geen microplastics bij Nacoy

Microplastics zijn niet alleen slecht, maar ook écht onnodig. NACOY biedt natuurlijke alternatieven die beter zijn voor jouw lichaam het milieu. Bij NACOY vind je cosmetica zonder micro-plastics. Daarnaast zijn alle producten 100% natuurlijk en niet getest op dieren. Zo verkopen we natuurlijke verzorgingsproducten als shampoo zonder microplastics, tandpasta zonder microplastics en dagcrème zonder microplastics. Deze producten zijn ook nog eens mega effectief, want wij geloven erin dat de natuur ons van alles te bieden heeft. Natuurlijke ingrediënten worden door de huid makkelijker opgenomen dan chemische. 

Als consumenten zijn we heel machtig, want als wij het niet kopen, dwingt het de cosmetica industrie te veranderen en ziet de wereld er over een tijdje echt mooi uit. Letterlijk en figuurlijk. Zo zorg je niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de natuur. Alle producten van NACOY zijn 100% natuurlijk. Bekijk de natuurlijke en milieuvriendelijke huidverzorging producten en make up zonder microplastics op de website.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »