Whatsapp ons

CYBER MONDAY!

#CyberWeek: tot en met 30 november 15% korting op supplementen en shakes van RainPharma! Code: CYBER15

  • 100% natuurlijk
  • Geen microplastics
  • Niet op dieren getest
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Lorem ipsum

Be the change you want to see in the world.

13 Dec 2021
door Yvonne Tel

Be the change you want to see in the world

Bij ‘natuurlijk’ moest je jarenlang denken aan ‘geiten-wollen-sokken-types’.
Groen was totaal niet hip. Het was muf, onhandig en totaal niet effectief.
De eerste elektrische auto, de Toyota Prius, daar wilden velen nog niet dood in gevonden worden. Maar kijk eens hoe de markt van elektrische auto’s zich ontwikkeld heeft. Tesla rijden werd ineens hip. Andere merken distantieerde zich in het begin totaal van elektrische modellen (de motor van onze auto móet je horen…) maar maakten niet lang geleden de eerste hybride modellen en lanceren nu volledig elektrische krachtpatsers.

Je kunt je kop in het zand steken, maar de concurrentie haalt je in.

Zo is het ook met cosmetica. Ook daar staat de techniek niet stil. Onderzoek naar effectieve ingrediënten die niet milieu-belastend zijn en echt iets doen voor je huid is ‘on high-level-mode’. Hormoonverstorende ingrediënten zoals parabenen worden vervangen door gezonde alternatieven.
En waar elektrische auto’s de rijervaring nóg mooier maken, geldt dat óók voor cosmetica.

De baas van mijn man kreeg afgelopen week zijn Tesla model Y. Hij zei nog nooit zo’n fijne auto te hebben gehad. Ik rijd zelf een Volvo XC40 Recharge en de stilte, de acceleratie, is óók mijn fijnste rijervaring ooit. Waarom zou het dan met cosmetica anders zijn? Omdat ‘High-Tech’ plastic moet zijn? Chemisch? Giftig? Dan werkt het? Moeilijke namen? Fancy verpakkingen? Hebben al die chemische goedjes écht in het verleden de tijd terug gedraaid voor iemand? Nee toch?

Huidverzorging is wetenschap. En de wetenschap van ons lichaam laat zien dat als iets eenmaal kapot is of weg, het lastig is om terug te brengen. Huidverbetering zit ‘m meestal in conserveren, beschermen. Niet in producten die iets wat de tijd eerst ‘kapot’ heeft gemaakt, daarna weer, hoppakee, terug zouden kunnen toveren. Ingrediënten die je huid verbeteren zijn zonbescherming door oxides (natuurlijk), zuren (natuurlijk), oliën (natuurlijk), boters (natuurlijk) en botanische stoffen (natuurlijk). Carbomeren, plastics (dimethicone, PEG) laten je huid wel lekker voelen, maar veranderen niets. Het duurdere substituut, natuurlijke stoffen, laten je huid écht beter aanvoelen én veranderen iets. Beter voor je huid en het milieu.

Verandering kost tijd.

Je zag het bij de elektrische auto’s: de keuze is nu enorm en de modellen zijn eindelijk ook prachtig om te zien.
Bij cosmetica is het net zo. Was een natuurlijke zonnefilter vroeger een wit, plakkerig goedje, nu zijn het de beste formules ever. De techniek heeft ervoor gezorgd dat de natuurlijke oxides niet meer plakken of een witte waas geven. Waarom zou je dan nog een chemische filter, met alle gezondheidsnadelen, smeren? Geloof me, de cosmetica fabrikanten zijn echt op de achtergrond al hun formules aan het verbeteren. En inderdaad, makkelijk is het niet. Maar vaak speelt de kostprijs de belangrijkste rol om de chemische ingrediënten niet te verwijderen uit de cosmetica. Want natuurlijke substituten zijn helaas nog steeds duurder. Grote marges en de uiteindelijke hogere winst is nog steeds leidend voor het beleid van de grote multinationals. Lang leve de tevreden aandeelhouder!
Maar ook voor hen geldt: de tijd zal ze inhalen. In rap tempo. Natuurlijke cosmetica wint zo aan populariteit dat de gevestigde merken het niet meer zullen bijhouden. Greenwashers zullen door de mand vallen met alle ‘check-apps’ die ontwikkeld zijn en de consument is slimmer dan ooit. En als dan de verkoop terugloopt zullen de aandeelhouders niet meer blij zijn. 

Ik wil je dan ook vragen: geef deze kerst ‘groen’. Sla de conventionele merken over. Jij kunt het signaal afgeven: dit is wat ik wil voor de toekomst van onze kinderen en mezelf. 
En daar is al een heel oud gezegde voor:

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ of ‘Ben de verandering die je wilt zien in de wereld’.

 

Dank je wel voor het lezen van mijn blogs, je aankopen en je bijdrage aan een mooiere wereld.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

 

Yvonne

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »